تولیدی بازرگانی سها شیمیتولیدی بازرگانی سها شیمیتولیدی بازرگانی سها شیمی
021-88442492
8 صبح - 5 عصر
ایران
تولیدی بازرگانی سها شیمیتولیدی بازرگانی سها شیمیتولیدی بازرگانی سها شیمی
0

گاز ترش چیست (دلایل شیرین‌سازی گاز)

گاز ترش چیست (دلایل شیرین‌سازی گاز)

تعریف گاز ترش

طبق تعاریف به گازی که مقادیر زیادی هیدروژن سولفید (H۲S) یا کربن دی‌اکسید (CO۲) دارد گاز ترش گفته می شود. از علل ایجاد این پدیده حضور میکرو ارگانیسم های مضر در گاز است. در صورت عدم کنترل این مواد خطرات و عیوب زیادی در پروسه استخراج گاز ایجاد می شود.

مشکلات گاز ترش

وجود هیدروژن سولفید و کربن دی‌اکسید در خطوط انتقال گاز و تجهیزات استخراج، گرفتگی، خوردگی و فرسایش ایجاد می کند که علت اصلی آن گوگرد و ترکیباتی گوگردی است که باعث خرابی فلزات می شود.

این گاز بسیار خورنده و سمی است و کیفیت کمی برای عرضه دارد. به منظور زدودن این مواد از گاز طبیعی از فرایندی به نام شیرین‌ سازی گاز استفاده می‌شود.

خطر گاز ترش H2S
خطر گاز ترش H2S

استنشاق این گاز توسط انسان و حتی حیوانات سبب حمله گاز اسیدی H2S به مخاط بینی شده و در زمان بسیار کوتاهی کارایی یاخته های مخاط بینی را کاهش می دهد. در نتیجه آن حس بویایی فرد را از کار می اندازد و در غلظت زیاد سبب مرگ می شود. در اغلب جریانات گاز طبیعی ترکیبات گوگردی دیگری بنام مرکاپتان ( R-S-S-R ) وجود دارند که با نشت گاز در محیط بوی نامطبویی پراکنده می شود.

 

دلایل شیرین‌ سازی گاز

برای از بین بردن مضرات گاز ترش و زیان هایی که به کیفیت محصول نهایی و تجهیزات انتقال وارد می کند آن را اصطلاحانا شیرین سازی می کنند. در این فرآیند از محلول‌های آبی مختلف آلکیل‌ آمین‌ برای حذف هیدروژن سولفید (H2S) و دی‌اکسید کربن (CO2) که عامل اصلی ترش شدن گاز هستند استفاده می‌شود. فرآیند شیرین سازی گاز در تمامی پتروشیمی ها و پالایش گاه ها انجام می گیرد. طی این اقدامات بوی نامطبوی گاز ترش از بین می رود.

شیرین سازی گاز با عناوین دیگری نظیر پالایش یا شستشوی گاز آمین نامیده می شود. چرا که در این چرخه از گروهی از اتانول آمین ها نظیر: دی اتانول آمین، مونو اتانول آمین، متیل دی اتانول آمین، دی ایزوپروپانولامین و دی گلیکولامین استفاده می شود.

تاثیر بایوساید در صنعت نفت و گاز

بایوساید محلول هایی هستند که در کنترل میزان میکروب ها موثرند. وجود این میکروارگانیسم های مضر در نفت و گاز ضمن آسیب رساندن به تجهیزات، خوردگی میکروبیولوژی را ایجاد می کنند. وجود رسوب و لجن نیز حاصل این خوردگی است. تزریق بایوساید به میزان معین به خطوط استخراجی می توان به کنترل باکتری های مضر کمک کند.

خوردگی میکروبیولوژی لوله گاز
خوردگی میکروبیولوژی لوله انتقال ناشی از ترشی گاز

در صنایع نفتی و گازی وجود باکتری های کاهنده سولفات، تولید کننده اسید و لجن ساز سبب بروز مشکلات می شود که به منظور از بین بردن و کنترل آن ها از بایوسایدها استفاده می شود.

 

پست قبلی

پیام بگذارید

سبد خرید

No products in the cart.

X